18
ΙΑΝ

Νέο «μέτωπο» κατά Μπιρμπίλη


Στο μάτι εσωκομματικού κυκλώνα βρίσκεται και πάλι η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, με αφορμή την κατάθεση -σήμερα- στη Βουλή σχεδίου νόμου, το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί NATURA καθορίζεται σε 10 στρέμματα το εμβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται οικοδομική ή άλλη δραστηριότητα.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν στην υπουργό αλλά και στο Μαξίμου ότι το νομοσχέδιο έτσι όπως είναι δεν θα περάσει. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές έδωσαν και σχετικό τελεσίγραφο τόσο στη διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη, όσο και στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Έξαρχο.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, το περιβάλλον του Μαξίμου έχει βάλει ήδη στο τραπέζι μία εναλλακτική πρόταση, με την οποία ωστόσο δεν συμφωνεί η κα Μπιρμπίλη. Η λύση που προτείνει το Μαξίμου προβλέπει τροποποίηση στη βασική διάταξη του νομοσχεδίου, με την οποία θα θεωρούνται άρτια εκείνα τα οικόπεδα που και σήμερα θεωρούνται άρτια (4 στρέμματα), ενώ θα απαγορεύεται η κατάτμηση μεγαλύτερων οικοπέδων σε εκτάσεις 4 στρεμμάτων ώστε να ισχύει στο μέλλον η αρτιότητα. Το μήνυμα της «εξέγερσης» των κυβερνητικών βουλευτών έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, βουλευτής Χαλκιδικής Ιωάννης Δριβελέγκας, ο οποίος ανέφερε ότι θα ήταν λάθος να επιμείνει η κυβέρνηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου ως έχει.
Produced by