30
ΙΑΝ

Στο μικροσκόπιο τα κατεχόμενα


Στο μικροσκόπιο της  Αθήνας  και της  Λευκωσίας  έχει  μπει το  κοινωνικό κλίμα  που δημιουργείται  σε  βάρος  της  Άγκυρας στα κατεχόμενα. Αφορμή  έδωσε  το μεγάλο  συλλαλητήριο  που  πραγματοποιήθηκε την περασμένη  Παρασκευή  στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας σε   ένδειξη διαμαρτυρίας  για την άδικη οικονομική πολιτική .

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία με τύμπανα και βουβουζέλες δηλώνοντας απογοητευμένοι από το ότι πολλοί νέοι αναγκάζονται να αναζητήσουν δουλειές έξω από την Κύπρο. Κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου ήταν "Φθάνει πια" και απευθυνόταν στην Τουρκία.   Για  να  διασκεδάσει  τις  εντυπώσει   ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ιρσέν Κιουτσούκ, απέδωσε τη διαμαρτυρία σε ομάδες που προσπαθούν να ξεσηκώσουν το λαό «κατά της μητέρας πατρίδας Τουρκίας». 

Σύμφωνα με τις  πρώτες  εκτιμήσεις  το κλίμα που έχει  δημιουργηθεί  στα  κατεχόμενα σε βάρος της Άγκυρας μπορεί να επηρεάσει  άμεσα την πορεία του  Κυπριακού, αφού οι τουρκοκύπριοι  διαπιστώνουν ότι εξαιτίας  της κατοχής η κατάσταση  τους  επιδεινώνεται.     

 Produced by