01
ΦΕΒ

Μεμονωμένο κρούσμα ή οργανωμένη επίθεση;


Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου και της Ιπποκράτους έχουν μπει οι κινήσεις του βουλευτή Καρδίτσας Νίκου Σαλαγιάννη, μετά τα όσα δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού.
 
Μία μόλις ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ , η οποία στο Μαξίμου πίστευαν ότι θα λειτουργούσε εκτονωτικά για την εσωκομματική ένταση των τελευταίων μηνών, ο κ. Σαλαγιάννης επιτέθηκε με δριμύτητα στην ηγεσία, κάνοντας λόγο για σοβαρά ελλείμματα στη λειτουργία τόσο της κυβέρνησης όσο και του κόμματος και κατηγορώντας τον Γιώργο Παπανδρέου ότι προεκλογικά δεν παρουσίασε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» αλλά και για τη «δέσμευσή» του για ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων.

Στο Μαξίμου έφταναν από την πρώτη στιγμή εισηγήσεις για δυναμική αντίδραση του πρωθυπουργού, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ενέτασσαν την πρωτοβουλία του βουλευτή σε μία γενικότερη «κινητικότητα» που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο στρατόπεδο των εκσυγχρονιστών, στο οποίο ανήκει ο κ. Σαλαγιάννης.

Πάντως από το πρωθυπουργικό περιβάλλον συνιστούν ψυχραιμία και ρίχνουν τους τόνους, αναμένοντας να δουν αν θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα πριν λάβουν τις αποφάσεις τους.
Produced by