09
ΦΕΒ

Στη γωνία (ξανά) η «πράσινη» Τίνα


Νέο γύρο έντασης στις σχέσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη πυροδοτεί η ρύθμιση της υπουργού για τη δόμηση σε περιοχές Natura, παρά τις αλλαγές που επέφερε σε αυτή, μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί κατά την πρώτη παρουσίαση της ρύθμισης στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που συμμετέχουν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Οι βουλευτές άσκησαν και πάλι έντονη κριτική στην υπουργό, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκείς τις αλλαγές και προειδοποιώντας ότι αν δεν επέλθουν και νέες, θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 9.

Η κα Μπιρμπίλη εμφανίζεται προβληματισμένη και απογοητευμένη από την εξέλιξη αυτή, ενώ σε συζητήσεις με συνεργάτες της τονίζει ότι αποδεικνύεται πως υπάρχει μέτωπο εναντίον της στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, από στελέχη που τη θεωρούν «ξένο σώμα» και θέλουν να στείλουν μήνυμα στο Μαξίμου για την περιθωριοποίηση της.

Η ίδια, πάντως, εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Μένει να δούμε αν συμφωνεί και το Μαξίμου…

Produced by