10
ΦΕΒ

«Κατήφορος»


Προβληματισμός επικρατεί στη Ν.Δ. για το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στη Βουλή ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Κ. Μαρκόπουλο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, με αφορμή τις αποκαλύψεις ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών αποφάσισε την απαγόρευση της κίνησης και της στάθμευσης γεωργικών μηχανημάτων αλλά και κάθε δημόσιας, υπαίθριας, συνάθροισης ή πορείας, «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής», ως απάντηση στις αγροτικές κινητοποιήσεις στην περιοχή.

Η σύγκρουση των δύο ανδρών οδήγησε τον κ. Μαρκόπουλο να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού, ο οποίος απάντησε ότι αν αυτό αποτελεί επίσημη θέση της Ν.Δ., τότε δεν έχει παρά να καταθέσει πρόταση μομφής στο πρόσωπό του.

Η Συγγρού κάλυψε τον κ. Μαρκόπουλο, με οξύτατη ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία κάνει λόγο για «αντιδημοκρατικό κατήφορο του κ. Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του Μνημονίου».

Ωστόσο, αρκετά στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η κίνηση του βουλευτή δημιουργεί πρόβλημα στη Ν.Δ., καθώς στέλνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ των αποκλεισμών δρόμων και των μπλόκων από τους αγρότες. Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε μία στιγμή που όλα έδειχναν ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα ατονούσαν γρήγορα…
Produced by