18
ΦΕΒ

«Γέφυρες» από Ν.Δ. στους συνδικαλιστές


Στους συνδικαλιστικούς κύκλους στρέφει το ενδιαφέρον της η Ν.Δ., όπως έδειξε η σημερινή επίσκεψη του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων, αλλά και ο γενικότερος σχεδιασμός που έχει γίνει από τη Συγγρού για το επόμενο διάστημα.

Όσο συντηρείται το προεκλογικό κλίμα, αλλά και όσο γίνονται πιο έντονα τα σημάδια «απομάκρυνσης» του ΠΑΣΟΚ από τους συνδικαλιστές που παραδοσιακά στήριζαν το Κίνημα, στη Ν.Δ. θεωρούν ότι πρέπει να επενδύσουν στη σχέση με τους συνδικαλιστικούς φορείς, με στόχο να αποκομίσουν μεσοπρόθεσμα πολιτικά –και εκλογικά– οφέλη και να επιφέρουν ένα σημαντικό πλήγμα στο κυβερνών κόμμα σε ένα προνομιακό, έως σήμερα, για εκείνο πεδίο.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να πυκνώσει το επόμενο διάστημα τις επαφές με συνδικαλιστικούς φορείς, αν και όπως επισημαίνουν στελέχη της Ν.Δ., η προσέγγιση του κόμματος απέναντί τους δεν θα είναι «ναι σε όλα», όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, αλλά στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχει αναλάβει ο έμπειρος στα συνδικαλιστικά πράγματα, Γιάννης Μανώλης.

Produced by