22
ΦΕΒ

Ανασχηματισμός, αν δεν γίνουν εκλογές…


Σχεδόν βέβαιο θεωρούν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη έναν ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, αν φυσικά δεν προκύψουν στο μεταξύ πρόωρες εκλογές .

Ορόσημο θεωρείται, από όλες τις πλευρές, η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου, από την οποία θα κριθούν οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Στην περίπτωση του ανασχηματισμού, κεντρικό πρόσωπο αναμένεται να είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με όλες τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι θα μετακινηθεί από την… ηλεκτρική καρέκλα που κατέχει σήμερα.

Αυτό προτείνουν, άλλωστε, οι περισσότερες εισηγήσεις προς των πρωθυπουργό, ενώ και ο ίδιος ο «τσάρος» της οικονομίας το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται έντονα ενοχλημένος από το «μέτωπο» που έχει δημιουργηθεί εναντίον του, τόσο μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ όσο και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έχει συζητήσει το θέμα με τον Γ. Παπανδρέου και να του έχει ζητήσει να τον μετακινήσει. Η τελική απόφαση, βέβαια, ανήκει στον πρωθυπουργό. Ωστόσο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν όντως ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο ή… στα βουλευτικά έδρανα.


Produced by