22
ΦΕΒ

«Επίθεση φιλίας» στους συνδικαλιστές


Μία νέα περίοδο στις σχέσεις της Ν.Δ. με το συνδικαλιστικό κίνημα επιχειρεί να εγκαινιάσει η Συγγρού, που εκτιμά ότι όσο συντηρείται το προεκλογικό κλίμα, αλλά και όσο γίνονται πιο έντονα τα σημάδια «απομάκρυνσης» του ΠΑΣΟΚ από τους συνδικαλιστές που παραδοσιακά το στήριζαν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επενδύοντας στη σχέση αυτή μπορεί να αποκομίσει πολιτικά –και εκλογικά– οφέλη και να επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στο κυβερνών κόμμα σε ένα προνομιακό, έως σήμερα, για εκείνο πεδίο.
 
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, ο έμπειρος στα συνδικαλιστικά πράγματα Γιάννης Μανώλης έχει αναλάβει ρόλο «γεφυροποιού» ανάμεσα στην ηγεσία της Ν.Δ. και συνδικαλιστικούς φορείς.

Το πρώτο τεστ αυτής της προσπάθειας, με την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, κρίθηκε ως άκρως επιτυχημένο, ενώ το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να πυκνώσει τις επαφές του με συνδικαλιστές απ’ όλους τους τομείς. Πάντως, όπως επισημαίνουν στελέχη της Ν.Δ., η προσέγγιση του κόμματος απέναντι στους συνδικαλιστές δεν θα είναι «ναι σε όλα», όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, αλλά στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους.
Produced by