08
ΜΑΡ

Δεν… τσίμπησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος


«Πράσινο φως» από τον Γιώργο Παπανδρέου πήρε, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, πριν κάνει τη δήλωση εναντίον του συναδέλφου του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, για το θέμα των μεταναστών-απεργών πείνας.
 
Η σκληρή δήλωση του κ. Ραγκούση στηρίχθηκε στην έγκριση που έδωσε ο πρωθυπουργός για άμεση και ηχηρή απάντηση στην παρέμβαση που έκανε στο θέμα ο κ. Βενιζέλος . Το παρασκήνιο λέει ότι ο πρωθυπουργός είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εσωτερικών, στο τέλος της οποίας συμφώνησαν για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν στο ζήτημα αυτό. Κάποιες άλλες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ορισμένοι πίστεψαν πως με τον τρόπο αυτό ο υπουργός Άμυνας θα «τσίμπαγε» και θα τα έκανε γυαλιά-καρφιά.

Αποδείχθηκε, ωστόσο, ότι έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους. Ο κ. Βενιζέλος συγκρατήθηκε και μάλιστα την επόμενη μέρα έριξε τους τόνους, βλέποντας προφανώς ότι η στήριξη που είχε ο υπουργός Εσωτερικών από τον πρωθυπουργό δεν του άφηνε πολλά περιθώρια για δυναμικότερη αντίδραση κατά του συναδέλφου του.
Produced by