10
ΜΑΡ

Την… νίκησαν


Για άτακτη υποχώρηση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη στο θέμα της ρύθμισης για τη δόμηση στις περιοχές Natura, υπό την πίεση βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που απειλούσαν να καταψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο, κάνουν λόγο πολλοί, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ .

Η αλήθεια είναι ότι η κα Μπιρμπίλη δεν συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς υπουργούς μεταξύ των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ούτε και οι πιο φανατικοί εσωκομματικοί αντίπαλοί της δεν ήλπιζαν ότι θα την υποχρέωναν τόσο εύκολα σε μία «κοινοβουλευτική ήττα», καθώς αρχικά η ίδια δήλωνε ανυποχώρητη στις θέσεις της, όπως εκφράζονταν από το σχέδιο νόμου.

Τελικά, υπό το φόβο καταψήφισης του νομοσχεδίου, που στην παρούσα συγκυρία θα αποτελούσε ισχυρότατο πλήγμα για την –ούτως ή άλλως τραυματισμένη– συνοχή της κυβέρνησης, η υπουργός αναγκάστηκε να βάλει πολύ νερό στο κρασί της. «Αν ήμουν στη θέση της υπουργού Περιβάλλοντος, θα είχα φύγει από την κυβέρνηση», ήταν το σχόλιο του τομεάρχη Περιβάλλοντος της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξέλιξη αυτή. Αυτό φαίνεται ότι θα εύχονταν και πολύ συνάδελφοι της κας Μπιρμπίλη μέσα στο ΠΑΣΟΚ…
Produced by