22
ΜΑΡ

Έντονα προεκλογικό το πολιτικό κλίμα


Σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου μοιάζουν να κινούνται τα κομματικά επιτελεία, καθώς το πολιτικό κλίμα οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Αρχής γενομένης από τη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, σε επίπεδο αρχηγών, για ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε πολύ υψηλούς τόνους.

Σε συνδυασμό, δε, με τις περιοδείες που ετοιμάζουν σε όλη την Ελλάδα, τόσο ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ν.Δ. όσο και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, πολλοί μιλούν για μία άτυπη προεκλογική περίοδο, τη λήξη της οποίας τοποθετούν στο φθινόπωρο. Στελέχη από όλα τα κόμματα θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή ένα σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αμέσως μετά την εαρινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ωστόσο δεν αποκλείουν το νέο κυβερνητικό σχήμα να λειτουργήσει ως «εκλογική ομάδα κρούσης».

Σε αυτή την περίπτωση, θεωρούν πιθανή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν η χώρα έχει την πολυτέλεια να σύρεται για άλλους 6 μήνες σε αυτό το κλίμα…

Produced by