30
ΜΑΡ

Καυγάς για την «απόρριψη» μιας πρότασης που... δεν έγινε


Νέα σκληρή κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και Ν.Δ. ξέσπασε με αφορμή τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς περί άρνησης του να δεχθεί συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ .

Σε πολύ αιχμηρό τόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «νέα φαντασίωση του κ. Σαμαρά», ενώ αναρωτήθηκε «ποιος του το πρότεινε;», συμπληρώνοντας: «Είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή που ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του, που ούτε ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να σταθεί με τη δέουσα σοβαρότητα, να προσδοκά να γίνει, μάλιστα, συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ;».

Σε ανάλογα υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος σχολίασε ότι «ο κ. Πεταλωτής θα ήταν πραγματικά για γέλια εάν δεν εκπροσωπούσε μια κυβέρνηση που είναι για κλάματα».

Αρκετοί στη Συγγρού αποδίδουν τα σενάρια που κυκλοφορούν περί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. ή στήριξης από τη Ν.Δ. κυβέρνησης προσωπικοτήτων, σε σκοπιμότητες τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΛΑ.Ο.Σ. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση και προς τις δύο κατευθύνσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα είναι έτοιμο για εκλογές «οποτεδήποτε και αν γίνουν». Ειδικά, δε, σε ό,τι αφορά το ΛΑ.Ο.Σ., σχολίασε ότι «δεν με απασχολούν οι επίδοξοι ενοικιαστές μίας ανύπαρκτης πολυκατοικίας».
Produced by