30
ΜΑΡ

Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-δικαστικών


Σαν να μην έφτανε το μέτωπο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με τους δικαστικούς, οι οποίοι απειλούν με λευκή απεργία αν ισχύσουν οι περικοπές στις αποδοχές τους, ήρθε και μία επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ανάψει νέες φωτιές.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς τον Ιωάννη Τέντε, ο υπουργός Χάρης Καστανίδης αναφέρεται στις «δημόσιες δηλώσεις ορισμένων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι διατυπώνουν την κατηγορία κατά των πολιτικών συλλήβδην για την ατιμωρησία υπουργών και υφυπουργών» με αφορμή τα όσα ισχύουν από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Με καυστικό ύφος ο κ. Καστανίδης αναφέρει στην επιστολή ότι «παρότι, περιέργως πώς, διαφεύγει της προσοχής των πολιτικολογούντων εκπροσώπων δικαστικών ενώσεων ότι προκύψασες πιθανές παραγραφές οφείλονται σε αιφνίδια διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων κατά τον μήνα Μάιο του 2009 με απόφαση συγκεκριμένης κυβέρνησης, προσπερνώ την “παράλειψη”» και συμπληρώνει: «Ευλόγως δημιουργείται αξίωση των πολιτών να πληροφορηθούν, πώς οι δικαστικοί λειτουργοί επιτελούν το χρέος τους, τιμωρούντες με τον προσήκοντα τρόπο, όσους δεν είχαν ή έχουν την ιδιότητα υπουργού ή υφυπουργού ή δικάζοντες πρώην υπουργούς και υφυπουργούς για πιθανά αδικήματα που δεν σχετίζονται με τα υπουργικά τους καθήκοντα».

Η επιστολή του υπουργού προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των δικαστικών και αναμένεται να δημιουργήσει νέα ένταση και προβλήματα στις ήδη τεταμένες σχέσεις της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία.
Produced by