05
ΑΠΡ

Άρπαξε την ευκαιρία...


Έναν ανέλπιστο... υποστηρικτή βρήκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο πρόσωπο του Γιώργου Καρατζαφέρη και του ΛΑ.Ο.Σ.

Με μία ανακοίνωση που αιφνιδίασε πολλούς, αμέσως μετά τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή και τα οποία ερμηνεύτηκαν ως «άδειασμα» του κ. Καραμανλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. πήρε το μέρος του πρώην πρωθυπουργού, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «μπορεί ο κ. Κ. Καραμανλής να μην ευτύχησε ούτε ο ίδιος, ούτε ο τόπος κατά τη δεύτερη Πρωθυπουργική θητεία του, αλλά η πορεία του –με ισχνοτάτη πλειοψηφία– δεν ήταν αδιαλείπτως αρνητική , όπως καταγράφεται η αντίστοιχη του κ. Παπανδρέου, που εξελέγη με ισχυροτάτη πλειοψηφία την οποία αδυνατεί να διαχειριστεί».

Πάντως στην ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ. αφήνει και την αιχμή του, τόσο για τον κ. Καραμανλή όσο, κυρίως, για το διάδοχό του στην ηγεσία της Ν.Δ., σημειώνοντας: «Ο κ. Κ. Καραμανλής υπήρξε εξαιρετικά σκληρός απέναντί μας και φυσικά καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεν μας ευεργέτησε για να μας φοβάται, καθ’ όσον "ουδείς επικινδυνέστερος εχθρός, εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου"».

Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι το «επεισόδιο» με τη δήλωση Σαμαρά έδωσε μία πρώτης τάξης ευκαιρία στον Γιώργο Καρατζαφέρη να καταφέρει άλλο ένα πλήγμα στον κ. Σαμαρά, «διεισδύοντας» στην καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ., που παραμένει κυρίαρχη του κόμματος...
Produced by