18
ΑΠΡ

Απογοητευμένοι οι πολίτες


Έντονος προβληματισμός επικρατεί σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τα αποτελέσματα δύο νέων δημοσκοπήσεων, που δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο Τύπο.

Πέρα από την επιβεβαίωση του ρευστού πολιτικού σκηνικού, αλλά και της «καθίζησης» του δικομματισμού, τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στέκονται στα πολύ χαμηλά ποσοστά ικανοποίησης των πολιτών από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, αντίστοιχα. Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής», και τα δύο κόμματα μαζί μετά βίας συγκεντρώνουν το 40% στην πρόθεση ψήφου, με τη μεταξύ τους διαφορά νε βρίσκεται στο 1,6%. Τόσο σε αυτή τη δημοσκόπηση όσο και σε εκείνη που δημοσίευσε η «Καθημερινή της Κυριακής», οι πολίτες δείχνουν, με μεγάλη πλειοψηφία, να μην εμπιστεύονται ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε τη Ν.Δ. για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, ενώ ο «κανένας» είναι μακράν πρώτος στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Τέλος, και σε αυτές τις δημοσκοπήσεις, σταθερά ανοδικά εμφανίζονται τα ποσοστά ΚΚΕ και ΛΑ.Ο.Σ., ενώ «μάχη» με το όριο του 3% για να μπουν στη Βουλή δίνουν Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία.

Produced by