19
ΑΠΡ

Ηχηρό μήνυμα από τον Πρόεδρο


Ως παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέρ της ανάγκης πολιτικής συνεννόησης αλλά και επιτάχυνσης των αναγκαίων για τη χώρα αλλαγών, ερμηνεύτηκαν από τις περισσότερες πλευρές τα όσα είπε ο Κάρολος Παπούλιας κατά την παρουσία του στο Μεσολόγγι, για τις εκδηλώσεις της 185ης επετείου από την ηρωική έξοδο.

Ο Πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη να αλλάξει η κουλτούρα μας... Όχι να ενοχοποιηθούμε, ούτε να θυματοποιηθούμε. Να συνειδητοποιήσουμε ότι εθνικό είναι το αληθές, όπως είπε ο μεγάλος μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, ακόμη και αν πρόκειται για μια αλήθεια άβολη». Ο κ. Παπούλιας παραδέχθηκε ότι «πολλά δεν εξαρτώνται από εμάς, αλλά από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ωστόσο ότι «κάποια, όμως, αποτελούν αποκλειστικά δική μας υποχρέωση», επισημαίνοντας την ανάγκη για εκσυγχρονισμό του κράτους, εξυγίανση των δημοσιονομικών, καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας, εμπέδωση κανόνων διαφάνειας, ισονομίας και ισοπολιτείας και αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας.

«Είναι ώρα, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει», κατέληξε ο Πρόεδρος.
Produced by