13
ΔΕΚ

Βραβεία "Κάρολος Κουν"


Η τελετή απονομής των Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων των Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής για το 2010, καθώς και των Βραβείων "Κάρολος Κουν" , που διοργανώνουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι, στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με παρουσιαστή τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό.

Στην τελετή απονομής θα τιμηθούν με βραβεία αφιερωμένα στη μνήμη του Καρόλου Κουν, οι σκηνοθέτες, ηθοποιοί, δραματουργοί του νεοελληνικού θεάτρου που διέπρεψαν την περίοδο 2009 - 2010.

Κεντρικό πόλο ενδιαφέροντος αποτελούν τα δύο Μεγάλα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής για την περίοδο 2000 -2010 της Ενώσεως, των οποίων η ανακοίνωση επιφυλάσσεται για την ημέρα της τελετής, ενώ θα τιμηθούν έλληνες θεατρολόγοι και μουσικολόγοι για το επιστημονικό τους έργο γύρω από θέατρο και τη μουσική .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον τομέα του Θεάτρου θεσπίστηκαν από την προηγούμενη χρονιά δύο τιμητικές διακρίσεις, σε Διεθνές Θεατρικό Ρεπερτόριο και σε Αρχαίο Δράμα. Ο τομέας της Μουσικής περιλαμβάνει επίσης τιμητικές διακρίσεις σε Μουσικό Οργανισμό της Περιφέρειας, σε Δίσκο Ελληνικού Ενδιαφέροντος, καθώς και σε Νέο ή Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη της Μουσικής.

Produced by