13
ΔΕΚ

Ημερίδα: «Ρωσία-Ελλάδα-Κύπρος πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές συνέργιες παρόν και μέλλον»


Στις προοπτικές των ελληνορωσικών σχέσεων, που ειδικώς στον τομέα του τουρισμού, αλλά και των επενδύσεων είναι δυναμικές, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης μιλώντας σε Ημερίδα του ΕλληνοΡωσικού Συνδέσμου που έγινε με την συνδιοργάνωση του ΕλληνοΡωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα : «Ρωσία-Ελλάδα-Κύπρος πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές συνέργιες παρόν και μέλλον».

Ο Υφυπουργός συνοψίζοντας σε «τέσσερα ορόσημα» τις σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα με τη Ρωσία που είναι «η ορθοδοξία, η καλλιέργεια, η μόρφωση και ο πολιτισμός» του ρώσικου λαού, έδωσε το στίγμα των δυνατοτήτων που υπάρχουν ώστε οι δύο πλευρές να αναπτύξουν σχέσεις με πολλαπλά κοινά οφέλη.

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε τις ευκαιρίες που η χώρα μας προσφέρει στους ρώσους και για επενδύσεις, και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν καθώς δήλωσε ότι θα προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για όλα τα τουριστικά ακίνητα οπότε και μπορούν να έλθουν επιχειρηματίες να επενδύσουν.


Μιλώντας ειδικώς για τον τουρισμό, καθώς χθες επέστρεψε από την επίσκεψή του στη Μόσχα που έγινε με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, ανέφερε ότι το 2008 επισκέφθηκαν την χώρα μας περισσότεροι από 328 χιλιάδες ρώσοι σημειώνοντας αύξηση περίπου 52%, ενώ τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ΕΕ με πρωτοβουλίες του υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα προκειμένου να διευκολυνθεί περαιτέρω η είσοδος των ρώσων επισκεπτών στην χώρα μας.


Προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης των διαδικασιών έκδοσης visa, και εκτιμώντας ότι θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και τον ερχόμενο χρόνο η αύξηση των ρώσων επισκεπτών ο κ. Νικητιάδης επισήμανε ότι μέσα στο 2011 θα λειτουργούν στη Ρωσία 8 κέντρα συλλογής δικαιολογητικών για την έκδοση visa η οποία δε θα υπερβαίνει τις 48 ώρες. Παραλλήλως, ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες στην ημερίδα ότι η ιδιωτική εταιρεία που έχει τα visa center του μετέφερε την πρόθεσή της να συνεργαστεί με ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών ώστε να καλύπτει 177 σημεία σε όλη τη Ρωσία διευκολύνοντας την διαδικασία έκδοσης visa κάθε ενδιαφερόμενου.


Επίσης, ο υφυπουργός, ανάφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι να επισκέπτονται οι Ρώσοι σε όλη τη διάρκεια του έτους την Ελλάδα και να απολαμβάνουν όλες τις μορφές του εναλλακτικού τουρισμού που η χώρα μας προσφέρει και αναπτύσσει, ενώ έκανε και ιδιαίτερη μνεία στα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι μπορεί να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο τουριστικό πακέτο με μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων που ενδιαφέρουν τον επισκέπτη της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με τους Tour Operators ώστε να τους διευκολύνει στο έργο τους.


Ακόμα ο κ. Νικητιάδης, τόνισε ότι γίνονται ενέργειες ώστε και μέσω διαδικτύου ο κάθε ρώσος ενδιαφερόμενος να μπορεί να λαμβάνει οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία για την Ελλάδα και τις τουριστικές παροχές της.


Produced by