10
ΙΑΝ

Έκθεση έργων ζωγραφικής του Αποστόλη Ζολωτάκη


Το Μουσείο Ηρακλειδών, στο πλαίσιο της ενότητας «Τέχνη και Μαθηματικά» που διεξάγεται για έβδομη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία, φιλοξενεί από 14 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την έκθεση έργων ζωγραφικής και μεικτής τεχνικής του Αποστόλη Ζολωτάκη με τίτλο «Δόμηση-Αποδόμηση».

Τα έργα τέχνης της έκθεσης αυτής αποτελούν ένα μυστηριώδες ταξίδι με αφορμή την Ψηφιακή Εικόνα, η οποία στην εποχή μας παρουσιάζει μια ραγδαία και συνεχή εξέλιξη. Η τεχνολογία υπερβαίνει τη φύση, την απεικόνιση της οποίας κλήθηκε καταρχήν να υπηρετήσει.

Η χρήση των υπολογιστών στην επεξεργασία και αλλοίωση ενός φιλμ ή φωτογραφίας δημιουργεί τόσο άρτια αποτελέσματα, που συνιστούν μια νέα πραγματικότητα πιο «αληθινή» από αυτήν που συλλαμβάνει το ανθρώπινο μάτι όταν παρατηρεί τον κόσμο. Ο καλλιτέχνης επιδιώκει να καταδείξει την πραγματική υπόσταση αυτής της «νέας αλήθειας».

Ο Αποστόλης Ζολωτάκης γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Το 1983 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Minerva Art Academy στο Groningen της Ολλανδίας. Το 1988 αποφοίτησε στη γραφιστική και τη φωτογραφία και το 1990 σε γραφικά ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταξοτυπία και ζωγραφική. Το 1990-1991 εργάστηκε ως καλλιτέχνης στο SCAN (πρώην Εθνικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας για Γραφικά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Κινούμενα Σχέδια και Πολυμέσα). Από το 1990 έχει παρουσιάσει το έργο του στην Ολλανδία (Design Institute - Άμστερνταμ, “Fort Lux” - IJmuiden, “Van IJ tot Zee” - CSM Άμστερνταμ, Oerol Festival - Terschelling, κα), οπού ζει και εργάζεται, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία, στη Ρωσία και στην Ιαπωνία.

Στην Ελλάδα παρουσιάζει την δουλειά του από το 2006.

Στην πιο πρόσφατη παρουσίαση του έργου του το 2009-2010 συγκαταλέγονται ατομικές εκθέσεις στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλοπούλου» στην Ελευσίνα («Αισχύλεια 2009») και στην CheapArt στην Αθήνα.

Produced by