17
ΙΑΝ

Οι πρωταγωνιστές στις "Χρυσές Σφαίρες 2011"


Απονεμήθηκαν οι Χρυσές Σφαίρες, με μεγάλους νικητές τον Κόλιν Φερθ, τη Νάταλι Πόρτμαν και την ταινία "The Social Network", η οποία απέσπασε τέσσερα βραβεία.

Ο Κόλιν Φερθ κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην δραματική ταινία "Ο Λόγος του Βασιλιά". Το αντίστοιχο βραβείο για την γυναικεία ερμηνεία κέρδισε η Νάταλι Πόρτμαν για την ταινία "Ο Μαύρος Κύκνος".

Η ταινία "The Social Network", με θέμα την δημιουργία του Facebook, κέρδισε συνολικά τέσσερις Χρυσές Σφαίρες: καλύτερης δραματικής ταινίας, σκηνοθεσίας, για τον Ντέιβιντ Φίντσερ, καλύτερου σεναρίου για τον Άαρον Σόρκιν και καλύτερης μουσικής για τον Τρεντ Ρέζνορ.

Στην κατηγορία καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ το βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία "Τα Παιδιά είναι εντάξει" και η Ανέτ Μπένινγκ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ίδια ταινία.

Ο Πολ Τζιαμάτι κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ερμηνεία σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ταινία "Barney's Version".

Δύο Χρυσές Σφαίρες κέρδισε η δραματική ταινία "The Fighter": Ο Κρίστιαν Μπέιλ το βραβείο ερμηνείας β' ανδρικού ρόλου και η Μελίσα Λίο το βραβείο β' γυναικείου ρόλου.

Η ταινία "Toy Story 3" τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και το "In a Better World" από την Δανία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Τέλος, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τιμήθηκε με το βραβείο Σεσίλ ΝτεΜιλ για την προσφορά του στον κινηματογράφο.

Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ,για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Produced by