01
ΦΕΒ

Στο Εθνικό ο Γιώργος Λάνθιμος


Μετά τον Κυνόδοντα, που σάρωσε τα βραβεία στα μεγάλα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ και διεκδικεί το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ο Γιώργος Λάνθιμος έρχεται στο Εθνικό θέατρο και σκηνοθετεί τον «Πλατόνοφ» του Αντόν Τσέχοφ, στη σύγχρονη διασκευή του Ντέιβιντ Χέαρ και σε μετάφραση της Έφης Γιαννοπούλου.

Μαζί του θα έχει ένα δυναμικό και ταλαντούχο καστ με επικεφαλής τον Άρη Σερβετάλη, που ερμηνεύει τον Πλατόνοφ, και την πρόσφατα βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας, Αριάν Λαμπέντ.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στη Νέα Σκηνή - «Νίκος Κούρκουλος» στις 10 Φεβρουαρίου.

Στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που σκηνοθετεί ο Γιώργος Λάνθιμος, η δράση εκτυλίσσεται σε έναν σύγχρονο χώρο, που μοιάζει με αίθουσα άσκησης και δοκιμασίας. Οι ήρωες κινούνται στον οριοθετημένο αυτό χώρο, συναντιούνται, συζητούν, λογομαχούν, χορεύουν. Μέσα από τη σωματική έκφραση και τους περιορισμούς της, αναδύονται σιγά σιγά οι σχέσεις, τα συναισθήματα, η βία και η ένταση των χαρακτήρων του έργου.

Τα σκηνικά επιμελείται η Άννα Γεωργιάδου, τα κοστούμια ο Θάνος Παπαστεργίου και η Βασιλεία Ροζάνα, τους φωτισμούς ο Θύμιος Μπακατάκης και την κίνηση η Αμάλια Μπένετ.

Στην παράσταση, που θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου, πρωταγωνιστούν οι Άρης Σερβετάλης, Μαρία Πρωτόπαππα, Αγγελική Παπούλια, Μάνος Βακούσης, Θανάσης Δήμου, Βασίλης Καραμπούλας, Έλενα Τοπαλίδου, Ανδρέας Κωνσταντίνου και Αριάν Λαμπέντ.

Produced by