09
ΜΑΡ

Πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής για την «Μαρία Στουάρντα»


Ένα από τα αριστουργήματα του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, η «Μαρία Στουάρντα» κάνει πρεμιέρα αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του βετεράνου Ιταλού σκηνοθέτη Πιερ Λουίτζι Πίτσι, που συνεργάζεται για τρίτη φορά με το Μέγαρο Μουσικής.

Το λυρικό δράμα, σε δύο πράξεις του Ντονιτσέτι, με θέμα τη ζωή της Μαρίας, βασίλισσας της Σκωτίας, και της ισχυρής εξαδέλφης της βασίλισσας, Ελισάβετ Ι, βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Φρίντριχ φον Σίλερ (μετάφραση Andrea Maffei) σε λιμπρέτο του Τζιουζέππε Μπαρντάρι.

Η όπερα, παραγωγή του Λυρικού Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου του 2008, ανεβαίνει για πέντε παραστάσεις (10, 12, 14, 16 & 18/3) στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», στο πλαίσιο της σειράς «Όπερα στο Μέγαρο Μουσικής».

Στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα βρίσκεται ο γνώριμος στο αθηναϊκό κοινό από την «Τραβιάτα» (2004), Ρίτσαρντ Μπόνινγκ.

Τον ομώνυμο ρόλο στις δύο πρώτες παραστάσεις ερμηνεύει η διεθνούς φήμης Ιταλίδα σοπράνο Πατρίτσια Τσόφι, ενώ στις τρεις επόμενες τη «σκυτάλη» θα πάρει η νεαρή Ιρίνα Λούνγκου. Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη.Produced by