18
ΜΑΡ

Νέοι σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής


 Τρεις νέους και πολλά υποσχόμενους μουσικούς, καλεί κοντά του ο διακεκριμένος πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης για μία συμβολική συναυλία, με την οποία ανοίγουν οι εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Κωνσταντίνος Βαλιανάτος στο πιάνο, η Αρετή Ζούλα στο βιολί και η Λουκία Λουκάκη στο βιολοντσέλο, είχαν μόλις γεννηθεί, όταν άρχισε να λειτουργεί το Μέγαρο Μουσικής, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μουσική τους εξέλιξη.

Για τη συναυλία του Μεγάρου, που θα δοθεί αυτό το Σάββατο, 19 Μαρτίου, (20.30, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος) οι τρεις νεαροί μουσικοί έρχονται από τρεις γωνιές της γης. Ο Κωνσταντίνος Βαλιανάτος (γεννήθηκε το 1989), έρχεται από τη Νέα Υόρκη, όπου ζει, σπουδάζοντας στην περίφημη σχολή Juilliard. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε ελληνικούς και διεθνείς πιανιστικούς διαγωνισμούς και το 2004 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το ήθος του και το μουσικό του ταλέντο.

Η Αρετή Ζούλα (γεννήθηκε το 1990) είναι επίσης εγκατεστημένη στις ΗΠΑ. Ταξιδεύει διαρκώς και εμφανίζεται τακτικά σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, του Καναδά και της Ασίας, δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και ο διάσημος δάσκαλός της Αϊτζακ Πέρλμαν.

Όσο για τη Λουκία Λουκάκη (γεννήθηκε το 1992), η πρώτη της επαφή με το βιολοντσέλο ήταν σε ηλικία επτά ετών, ενώ από τον Μάρτιο του 2007 είναι μαθήτρια της περίφημης Νατάλια Γκούτμαν. Αφού τελείωσε το Λύκειο τον Ιούνιο του 2010, έγινε αμέσως δεκτή για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου ζει και σπουδάζει με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση.

Για τη συναυλία του Μεγάρου, ο Γιάννης Βακαρέλης έχει επιλέξει έργα, που αναδεικνύουν την τεχνική και τη δεξιοτεχνία κάθε σολίστα και ειδικότερα, συνθέσεις των Σοστακόβιτς, Λιστ, Μπραμς και Μέντελσον.

Produced by