23
ΜΑΡ

17 πολιτιστικοί φορείς συμμετέχουν στην πολιτιστική πρωτοβουλία «Ευχές από τον Πολιτισμό και την Τέχνη»


Με αφορμή τα 10α γενέθλια του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος 17 πολιτιστικοί φορείς, με τους οποίους ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει συνεργαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, δίνουν και πάλι το «παρών», συμμετέχοντας στην πολιτιστική πρωτοβουλία «Ευχές από τον Πολιτισμό και την Τέχνη», με θέμα το «Ταξίδι». Το επετειακό πολιτιστικό πρόγραμμα στο αεροδρόμιο θα διαρκέσει από τις αρχές Απριλίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Το αεροδρόμιο θα υποδεχτεί στους χώρους του και πάλι στους χώρους του το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας «Γαία», το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, το Εθνικό Θέατρο, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Ηρακλειδών, το Ελληνικό Μουσείο Nobel, τις Εκδόσεις Μίλητος, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Α. Ωνάση, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκης και το National Geographic Greece.

Εκφράζοντας μέσα από τη δική τους ταυτότητα την έννοια «ταξίδι», οι πολιτιστικοί φορείς θα παρουσιάσουν στους χώρους του αεροδρομίου φωτογραφικές εκθέσεις, προβολές, πανώ ζωγραφικής κ.α., συνοδεύοντας τα εκθέματά τους με ευχές για τα 10 χρόνια του αεροδρομίου.

Παράλληλα, οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα μπορούν να επισκέπτονται τις μόνιμες εκθέσεις του αεροδρομίου, την «Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων Περιοχής Αεροδρομίου» («Μουσείο»), την έκθεση «Ελευθέριος Βενιζέλος», αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και την έκθεση για το «Νέο Μουσείο της Ακρόπολης».Produced by