14
ΦΕΒ

«Να σπάσει το απόστημα και να καθαρίσει η πληγή στην υγεία»


O βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, Κυριάκος Βελόπουλος, απαντώντας στην ερώτηση της ημέρας από το ΧΡΗΜΑ Online τόνισε ότι χρειάζεται ένα νέο σύστημα που θα λειτουργεί με κέντρο τις ανάγκες των πολιτών και όχι με γνώμονα την αποφυγή της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων ή τα συμφέροντα κάποιων εργασιακών συντεχνιών.

Κύριε Βελόπουλε, ο ΛΑ.Ο.Σ καταψήφισε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην υγεία χαρακτηρίζοντάς το ‘‘δαιδαλώδες’’ και ‘‘αναποτελεσματικό’’. Ωστόσο το κόμμα σας αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της υγείας. Με δεδομένη την πρόταση της κας Μπακογιάννη για σύσταση Εξεταστικής για την υγεία θεωρείτε ότι έφτασε η ώρα να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στον χώρο αυτό προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας;

H απάντηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ

Το θέμα της υγείας των πολιτών και των συνθηκών που διαμορφώνονται για την υποστήριξή της κάθε φορά αποτελεί μείζον πολιτικό και ιδεολογικό
θέμα. Σαν άνθρωπος αλλά και σαν πολιτικός είμαι με τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, είμαι με τους πολλούς και αδύναμους και σαφώς πιστεύω
πως έχουμε υποχρέωση ως πολιτικοί να πολεμήσουμε τα κακώς εννοούμενα συμφέροντα των ολίγων και των ισχυρών. Ο ευαίσθητος χώρος της υγείας είναι ένα τομέας που πάσχει από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Οι υπερβολικές δαπάνες, τα πάρτι, όπως καταγγέλλονται, οι μίζες στα νοσοκομεία, τα φακελάκια στους γιατρούς, η ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση, η πολυφαρμακία, οι υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες των κρατικών Νοσοκομείων, που σύμφωνα με τον υπουργό υπολογίζονται στο 70% είναι όσα για πολλά χρόνια συσσώρευσαν ένα βουνό προβλημάτων στις πλάτες του ελληνικού λαού, των εργαζομένων που πληρώνουν με τον ιδρώτα τους τις ασφαλιστικές εισφορές για υπηρεσίες που ποτέ δεν τους παρέχονται, τουλάχιστον στο επίπεδο που πρέπει.

 Θεωρώ πως ένας Ενιαίος Φορέας Υγείας, μέσω του οποίου θα ασκείται όλη η κρατική πολιτική στον τομέα της υγείας είναι η λύση για ένα ανθρώπινο, αξιόπιστο και αξιοπρεπές σύστημα ,που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών όταν βρεθούν στη δύσκολη στιγμή να ζητήσουν τις υπηρεσίες του.

 Χρειαζόμαστε ένα σύστημα Εθνικής Υγείας που θα είναι αξιόπιστο, που θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας ανεξάρτητα από το κοινωνικοοικονομικό τους επίπεδο και τον τόπο διαμονής τους, που θα λειτουργεί με τρόπο που θα καταργήσει τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς που μαστίζουν το χώρο. Ένα σύστημα που θα λειτουργεί με κέντρο τις ανάγκες των πολιτών και όχι με γνώμονα την αποφυγή της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων ή τα συμφέροντα κάποιων εργασιακών συντεχνιών.

Για τους λόγους αυτούς και δεν ψηφίσαμε το νομοσχέδιο, γιατί αν και οι βασικές του κατευθύνσεις ήταν προς το σωστό δρόμο παρόλα αυτά θεωρήσαμε πως δεν είναι αρκετά τολμηρό ώστε να σπάσει το απόστημα στον χώρο και να καθαρίσει η πληγή. Είναι ένα νομοσχέδιο δαιδαλώδες, το οποίο πολύ σύντομα θα δούμε πως δεν θα είναι αποτελεσματικό.

Χριστίνα Χρήστου

Produced by