18
ΝΟΕ

Χ.Α: Δυναμική ανοδική αντίδραση


Έντονη ανοδική αντίδραση πραγματοποίησε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ταυτίζοντας την πορεία της με αυτήν των υπολοίπων διεθνών χρηματαγορών, διαμορφούμενη στο κλείσιμο στις 1.503 μονάδες σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 2,6%.

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Αμερική σε συνδυασμό με την προσέγγιση λύσης στη δημοσιονομική κρίση της Ιρλανδίας, συντέλεσαν στην εκ νέου προσέλκυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Αναλυτικότερα, σε ανοδική τροχιά βρέθηκε η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας να παραμένει εστιασμένο στους τίτλους του τραπεζικού κλάδου και κυρίως σε εκείνους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι ενίσχυσαν τις αποτιμήσεις τους κατά 13,59%.

Ταυτόχρονα, σημαντικά κέρδη άνω του 3% κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank, του Μυτιληναίου, της ΔΕΗ και της Jumbo , ενώ άνοδο άνω του +9% σημείωσαν εκείνες του ΟΤΕ . Αντίθετα, με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την ημέρα τα blue chips Τράπεζα Κύπρου και ΟΠΑΠ . Το θετικό κλίμα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης διαχύθηκε τόσο στο μεσαίο χώρο όσο και στην περιφέρεια, με τον αριθμό των τίτλων που πραγματοποίησαν έντονα θετικές διακυμάνσεις να παρουσιάζεται αυξημένος. Μεταξύ των παραπάνω βρέθηκαν τα χαρτιά της Αεροπορίας Αιγαίου, της Σιδενόρ, της Ασπίς Bank, της Vell, της Εκτέρ, της Ελβέ, της Ελγέκα, της Intertech, του Λιβάνη, της Τεχνικής Ολυμπιακής και του Χαϊδεμένου, των οποίων το ποσοστό της ανόδου ξεπέρασε το 6%.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης αφού επαλήθευσε τη στήριξη της γραμμής τάσης που προέρχεται από τα χαμηλά έτους της 8ης Ιουνίου, επανήλθε εντός τους εύρους διακύμανσης που ορίζεται μεταξύ της τελευταίας και της χρονοσειράς των 30 ημερών (1.540 μονάδες). Διακράτηση του εν λόγω σημείου θα διατηρήσει σε ισχύ το σενάριο μίας ανοδικής κίνησης έως τα προαναφερθέντα επίπεδα τιμών.

Produced by