25
ΝΟΕ

Χ.Α.: Απώλειες για πέμπτη συνεχή μέρα


Την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική της συνεδρίαση πραγματοποίησε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία διατήρησε την αρνητική της αυτονόμηση έναντι της πορείας των υπολοίπων ευρωπαϊκών χρηματαγορών, οι οποίες διατήρησαν το θετικό τους πρόσημο.

Κυρίαρχο στοιχείο αποτέλεσε η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, γεγονός το οποίο οφείλεται στη μη λειτουργία των αμερικανικών δεικτών εξαιτίας της γιορτής των Ημέρας των ευχαριστιών.

Αναλυτικότερα, απώλειες 1% κατέγραψε η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με τις πωλήσεις να εστιάζονται στους τίτλους της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου Βιοχάλκο, οι οποίοι υποχώρησαν κατά 3,92% και 3,85% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, σε ανοδικό κανάλι βρέθηκαν τα blue chips Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, MIG, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ .

Παράλληλα, με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν τόσο ο μεσαίος χώρος όσο και η περιφέρεια, με τον αριθμό των μετοχών που παρουσίασαν έντονες αρνητικές διακυμάνσεις να παραμένει σημαντικά μειωμένος. Μεταξύ των παραπάνω βρέθηκαν τα χαρτιά του ΔΟΛ, του Alter, της AS Company, της Aspis Bank, της Ευρωπαϊκής Πίστης, του Κυριακούλη, της Cyclon, της Shelman και της Sprider, των οποίων το ποσοστό ξεπέρασε το –5%. Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτη παρέμεινε πλησίον της περιοχής των 1.440 μονάδων, πραγματοποιώντας κλείσιμο εφαπτόμενο του κάτω άκρου των Bollinger bands.

Ενδεχόμενη διατήρηση πάνω από το προαναφερθέν σημείο θα αποτελέσει ενθαρρυντικό στοιχείο για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του. Σε αντίθετη περίπτωση, η προσέγγιση της στήριξης των χαμηλών της 1 Ιουλίου (1.414 μονάδες) συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες.


Produced by