07
ΔΕΚ

Χ.Α: Δυναμική ανάκαμψη με πρωταγωνιστή τις τράπεζες


Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές "σπρώχνει" το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.500 μονάδες. Αυξημένη είναι η κινητικότητα και στη μικρή κεφαλαιοποίηση. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική και δεν αποκλείουν συνέχιση της ανοδικής κίνησης, εάν παραμείνει υποστηρικτικό το διεθνές κλίμα.

Οι trades ελπίζουν πως η εικόνα του ελληνικού Χρηματιστηρίου θα αλλάξει προς το καλύτερο όσο πλησιάζουμε στο τέλος της χρήσης, μια και, όπως συνήθως συμβαίνει, οι κερδοσκοπικές θέσεις κλείνουν και οι επαγγελματίες παίκτες αποσύρονται σταδιακά με σκοπό να επιστρέψουν ξανά από τα μέσα περίπου του ερχόμενου Γενάρη.

Στην περίπτωση που οι τόνοι πέσουν και τα νέα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ εξακολουθήσουν να βοηθούν τα μεγάλα χρηματιστήρια, δεν αποκλείεται το Χ.Α. να επιστρέψει στην προηγούμενη τάση του, εκείνη δηλαδή που ανεκόπη βιαίως από τις γνωστές εξελίξεις. Προφανώς το volatility (μεταβλητότητα) θα αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό, όμως αν δεν επαναληφθούν συνθήκες που επιτρέπουν κερδοσκοπικά αδειάσματα, τότε ο Γενικός Δείκτης έχει τα φόντα για να δοκιμάσει ακόμα και την περιοχή των 1.800 μονάδων.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες από μεγάλο dealing room επιμένουν πως σταδιακά υπάρχει ενδιαφέρον για τα ελληνικά χαρτιά και από hedge funds που έως τώρα δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στον κύκλο των συναλλαγών, και αυτό αποτελεί πάρα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Διότι στην περίπτωση που κάποιοι fund managers έχουν αποφασίσει πως οι τιμές είναι καλές στα τρέχοντα επίπεδα, αυτό που κάνουν τώρα είναι διερευνητικές κινήσεις με σκοπό να ανεβάσουν στροφές από τον καινούριο χρόνο.
Produced by