10
ΔΕΚ

Χ.Α: Παίρνουν κέρδη οι επενδυτές


Σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών προχωρούν οι επενδυτές στο Χ.Α. Για μεταβλητότητα κάνουν λόγο οι επενδυτές, ωστόσο επισημαίνουν πως η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως διατηρείται η αισιόδοξη εικόνα που βραχυπρόθεσμα αναπτύσσεται στις τελευταίες συνεδριάσεις στην εγχώρια αγορά και η οποία έχει αποκτήσει ένα μικρό βαθμό θετικής αυτονόμησης από το εξωτερικό. Στις θετικές ενδείξεις που ενισχύουν προοδευτικά την επικράτηση των αγοραστών πέρα από την συναλλακτική δραστηριότητα και την μείωση των ανοικτών θέσεων στα παράγωγα προστίθεται και η επικράτηση του θετικού εύρους στο ισοζύγιο κερδισμένων χαμένων σε όλες τις συνεδριάσεις της εβδομάδας. Μικρές διορθώσεις για την κατοχύρωση κερδών είναι εντός προγράμματος στις οποίες θα δοκιμάζαμε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις με βέλτιστη ζώνη αγορών την περιοχή μεταξύ 1.535 – 1.530 μονάδων και προτίμηση σε μετοχές των τραπεζών (Alpha bank 4,71 και Εθνική 7,18)

Η απόσταση που σταδιακά αποκτά η αγορά από τα χαμηλά της σε συνδυασμό με την ήπια παρουσία προσφοράς σε ανοδικές ημέρες η χρηματιστηραική εκτιμά ότι ευνοεί άμεσα νέα επιθετική εκτόνωση που θα προέλθει από κλείσιμο ανοικτών πωλησιακών θέσεων από χαρτοφυλάκια που θα βρεθούν με έλλειμμα περιθωρίου (margin call) αλλά και από καθυστερημένα αντανακλαστικά υποεπενδεδυμένων χαρτοφυλακίων που ακολουθούν περισσότερο το momentum και έχουν περιορισμένη αντίληψη των θεμελιωδών δεδομένων της αγοράς.


Produced by