16
ΔΕΚ

Χ.Α: Μεταβλητότητα και επιλεκτικές κινήσεις


Μεταβλητότητα επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο , με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο. Παράλληλα σήμερα υπάρχει παγκόσμιο τριπλό κλείσιμο παραγώγων, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει τη μεταβλητότητα. Πάντως μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης διατηρεί την επαφή του με τις 1.500 μονάδες.

Ανάλογη εικόνα αδυναμίας και μικρού σχετικά εύρους διακύμανσης αναμένει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ και στην σημερινή συνεδρίαση, καθώς η αγορά παραμένει σε στάση αναμονής ενόψει της συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλες. Επιπλέον η δημοπρασία των ομολόγων της Ισπανίας ενδέχεται να επηρεάσει με την εξέλιξη της την πορεία των spreads και ακολούθως την πορεία των κυριότερων τραπεζικών τίτλων αφού δεν υπάρχει κάποιος άλλος εγχώριος καταλύτης που θα μπορούσε να λειτουργήσει έστω και προσωρινά ως αντίβαρο.

Τεχνικά, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η καθοδική διάσπαση του κινητού μέσου των 30 ημερών θέτει υπό εξέταση την διατήρηση αυξημένων θέσεων –ειδικά στον τραπεζικό κλάδο- καθώς το κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας κατά την χθεσινή συνεδρίαση ενδεχομένως να υποδεικνύει «ουρά» πωλήσεων τουλάχιστον στο σημερινή άνοιγμα.

Produced by