21
ΔΕΚ

Χ.Α: Βρήκε στηρίγματα ο Γενικός Δείκτης


Σε ανοδικό κανάλι βρέθηκε η ελληνική κεφαλαιαγορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, διαμορφούμενη στο κλείσιμο στις 1.460 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,65%.

Κύρια αφορμή της αντιστροφής του κλίματος στάθηκαν οι έντονα ανοδικές τάσεις των υπολοίπων διεθνών χρηματαγορών, οι οποίες καταγράφουν νέα χαμηλά έτους.

Αναλυτικότερα, μικτή εικόνα παρουσίασε η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με τη πλειοψηφία των τίτλων πλην ελάχιστων εξαιρέσεων να κινούνται σταθεροποιητικά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις. Διαφοροποιήσεις παρατηρήθηκαν στις μετοχές της Eurobank, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ και της Coca Cola.

Παρόμοια εικόνα με αυτή του FTSE εμφάνισαν τόσο ο μεσαίος χώρος όσο και η περιφέρεια, με τον αριθμό των χαρτιών που παρέμεινε αμετάβλητος να σημειώνει μικρή αύξηση. Ταυτόχρονα μεγάλος ήταν ο αριθμός τίτλων που πραγματοποίησαν έντονες διακυμάνσεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Μεταξύ των παραπάνω βρέθηκαν οι μετοχές της Γενικής Τράπεζας, της Άλκο, των Ελληνικών Καλωδίων, των Μύλων Λούλη, του Παίρη, της Intertech, του Μαθιού Πυρίμαχα και της Sprider.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης αν και ολοκλήρωσε την ημέρα με θετικό πρόσημο διατηρήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κάτω από τον κινητό μέσο των 30 ημερών (1.480 μονάδες).

Ενδεχόμενη παραμονή της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς κάτω από την προαναφερθείσα περιοχή θα αυξήσει τις πιθανότητες προσέγγισης των πρόσφατων χαμηλών των 1.395 μονάδων.
Produced by