29
ΔΕΚ

Χ.Α: Ανοδική αντίδραση


Η επιφυλακτικότητα παραμένει στο Χ.Α., το οποίο στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις προσπαθεί να αντιδράσει. Το ενδιαφέρον είναι υποτονικό και οι συναλλγές ελάχιστες, ενδεικτικό της απουσίας των διεθνών χαρτοφυλακίων.

Για εύθραυστο επενδυτικό κλίμα κάνουν λόγο οι αναλυτές και εκτιμούν πως μέχτο το τέλος του έτους ο Γενικός Δείκτης θα διαπραγματεύεται σε στενό εύρος διακύμανσης, εκτός και εάν υπάρξουν θετικές ή αρνητικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν εκ νέου την τάση.

Η Πήγοσος ΑΧΕΠΕΥ αναμένει διακυμάνσεις στην περιοχή των χαμηλών έτους και αναιμική συμπεριφορά των περισσοτέρων τίτλων και στην σημερινή συνεδρίαση καθώς οι συναλλαγές παραμένουν σε πολύ περιορισμένα επίπεδα. Η αλλαγή της διαχειριστικής χρήσης έχει θέσει σε στάση αναμονής πολλά χαρτοφυλάκια τα οποία βρίσκονται εκτός αγοράς έχοντας «κλειδώσει» κάποιες αποδόσεις τις οποίες δεν θα ήθελαν να ρισκάρουν στις υπόλοιπες τρεις συνεδριάσεις που απομένουν για το τέλος της χρονιάς. Αν και οι αποτιμήσεις βρίσκονται στα χαμηλά δωδεκαετίας το κλίμα αβεβαιότητας που συνδέεται με την διαχείριση του χρέους της χώρας καθιστά επιφυλακτική την διεθνή επενδυτική κοινότητα με αποτέλεσμα την ανακύκλωση της ίδιας ρευστότητας και την καταγραφή νέων υποαξιών από ήδη ταλαιπωρημένα χαρτοφυλάκια, επισημαίνει η χρηματιστηρακή.Produced by