29
ΔΕΚ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΧΕ: Οι "τοπ" επιλογές για το 2011


Η αποτελεσματική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική σταθεροποίηση και τη βελτίωση του κλίματος στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσαν να αποτελέσουν το σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία το 2011, αναφέρει η Εθνική Sec στο «Greek Investment Book 2011».

Οι κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής για το νέο έτος περιλαμβάνουν τις μετοχές των 3Ε, ΟΤΕ , Τραπεζα Κυπρου και Μέτκα. Επίσης στις "αγαπημένες" μετοχές συγκαταλέγονται οι ΟΠΑΠ , ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Τιτάν, Alpha Bank και Folli Follie.

Η χρηματιστηριακή διακρίνει ευνοική δυναμική για τους κλάδους της ενέργειας, των δυιλιστηρίων και της βιομηχανίας, ενώ τονίζει ότι οι επενδυτές έχουν πληθώρα επιλογών μεταξύ αμυντικών μετοχών και εταιριών με περιορισμένη έκθεση στην Ελλάδα.

To πολύ απαισιόδοξο σενάριο για τις βραχυ-μεσοπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας έχει ήδη συμπεριληφθεί στις αποτιμήσεις των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, τονίζει η Εθνική, ΑΧΕ, προβλέποντας ότι η Ελλάδα θα ευνοηθεί από την αυξημένη διεθνή ζήτηση και την ανάκαμψη των οικονομιών των κρατών της ΝΑ Ευρώπης.

Στον αντίποδα υπογραμμίζει ότι τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν υψηλό ρίσκο εκτέλεσης, ενώ η βαθιά ύφεση θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη λαϊκή υποστήριξη στα μέτρα.
Produced by