05
ΙΑΝ

Χ.Α: Όλο και χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης


Συνεχίζονται και σήμερα οι πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο , μετά την χθεσινή υποχώρηση σε χαμηλά 13 ετών για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος παραμένει και σήμερα κάτω από το επίπεδο των 1.400 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.385,01 μονάδες με απώλειες 0,83%. Ο όγκος των συναλλαγών παραμένει αδύναμος, μόλις στα 13 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,86%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,43% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,94%.

Στο επίκεντρο της πτώσης οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, να σημειώνει απώλειες 2,86% στα 3,06 ευρώ, μετά τη χθεσινή «βουτιά» της τάξης του 11%. Οριακά κρατάει τα 6 ευρώ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, με πτώση 1,32%.

Εν τω μεταξύ, αρνητικό είναι το κλίμα και στις διεθνείς αγορές, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων στην Πορτογαλία , η οποία αποτελεί το πρώτο τεστ περιφερειακής χώρας στις αγορές.
Produced by