12
ΙΑΝ

Χ.Α: Δυναμικό παρόν από τους αγοραστές


Η χθεσινή επιτυχημένη δημοπρασία εντόκων γραμματίων βελτιώνει το επενδυτικό κλίμα στο Χ.Α., με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να «βλέπε» εκ νέου τις 1.400 μονάδες. Πρωταγωνιστές της αντίδρασης αναδεικνύονται οι τράπεζες, με την Εθνική να σκαρφαλώνει πάνω από τα 6 ευρώ.

Οσον αφορά τη βραχυπρόθεσμη τάση οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί και επισημαίνουν πως χρειάζονται θετικοί καταλύτες για να συνεχιστεί η ανάκαμψη.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η γρήγορη αποκλιμάκωση των spreads των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να σταθεροποιήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα τιμών καθώς η παρέμβαση της ΕΚΤ και η διάθεση ξένων κεφαλαίων να επενδύσουν σε Ευρωπαϊκά ομόλογα αποτιμήθηκε θετικά από τους επενδυτές. Στα θετικά της χθεσινής συνεδρίασης πιστώνεται και η δυναμική της ανόδου στον τραπεζικό κλάδο με αυξημένο αριθμό τεμαχίων γεγονός το οποίο δικαιολογείται και από την υποτιμημένη τεχνική εικόνα που παρουσιάζουν οι επιμέρους τραπεζικοί τίτλοι. Επίπεδο αντίστασης κατά την σημερινή συνεδρίαση αποτελούν οι 1.390 μονάδες όπου αναμένεται αύξηση της προσφοράς μετοχών καθώς η ζώνη τιμών πριν την διάσπαση των 1.400 μονάδων θα έδινε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις αντιστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης. Κλειδί για την συνολική εικόνα της αγοράς παραμένει η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου και κυρίως η εικόνα των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Alpha Bank οι οποίες έχουν υποστεί και τις σημαντικότερες απώλειες κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, καταλήγει η χρηματιστηριακή.
Produced by