12
ΙΑΝ

Εκρηκτική άνοδος στο Χ.Α.


Σε ράλι επιδίδεται ο Γενικός Δείκτης εν μέσω ιδιαίτερα θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η επιτυχημένη δημοπρασία στην Πορτογαλία και οι προσδοκίες πως θα οι ευρωπαίοι ηγέτες θα λάβουν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα και ανοίγουν την όρεξη για μετοχές. Την ίδια στιγμή αποκλιμακώνονται σημαντικά τα spreads των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου.


Εν μέσω αυτών των εξελίξεων το ελληνικό χρηματιστήριο επιδίδεται σε ράλι. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες, για τις οποίες καταγράφονται μαζικές εντολές αγοράς.


Για αισθητή βελτίωση του κλίματος στο Χ.Α. κάνουν λόγο οι αναλυτές, επισημαίνοντας πως, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης και διεύρυνση του σκοπού των δραστηριοτήτων, τότε είναι πολύ πιθανό η ανοδική κίνηση να συνεχιστεί.Η τάση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη στάση των ισχυρών ξένων παικτών, που στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις έχουν επανέλθει στα τραπεζικά blue chips. Ωστόσο η επιφυλακτικότητα παραμένει και αυτό που φοβούνται οι αναλυτές είναι μήπως υπάρξει νέος αστάθμητος παράγοντας, ο οποίος επιδεινώσει εκ νέου το κλίμα.Α.Κ.

Produced by