18
ΙΑΝ

Χ.Α: Μάχες αγοραστών - πωλητών


Μεταβλητότητα επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο , καθώς κάποιοι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών από την πρηγούμενη 5νθήμερη ανοδική κίνηση. Από την άλλη δεν λείπουν και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις. Για θετικό momentum κάνουν λόγο οι αναλυτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης προς την περιοχή των 1.500 μονάδων. Πετυχημένη η δημοπρασία εντόκων γραμματίων.

H Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως τα αποτελέσματα της δημοπρασίας των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας αναμένεται να καθορίσουν την συμπεριφορά της αγοράς, καθώς χθες η υποχώρηση που παρατηρήθηκε αποδίδεται στην προεξόφληση της υποβάθμισης των Ελληνικών τραπεζών από την Fitch. Ωστόσο η εικόνα της αγοράς κάθε άλλο από απαισιόδοξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού το εύρος των θετικών μετοχών ήταν πλειοψηφικό ενώ οι αποδόσεις που παρατηρήθηκαν είχαν αρκετή ένταση έως το τέλος της συνεδρίασης. Ετεροχρονισμένα η χρηματιστηριακή αναμένει τις τράπεζες να ακολουθήσουν σήμερα ανεβάζοντας τον πήχη του Γενικού Δείκτη έως τα επίπεδα των 1.480 μονάδων όπου εντοπίζεται η επόμενη βραχυχρόνια αντίσταση.

Σύμφωνα με την Πήγασος οι πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις πιθανόν να λειτουργήσουν ως δέλεαρ κατοχύρωσης κερδών. Ο Γενικός Δείκτης δείχνει μετά από καιρό ότι μπορεί να ξεφύγει από το σύνδρομο των τραπεζών, να αυτονομηθεί θετικά σε σχέση με την τάση του τραπεζικού κλάδου και φέρει στο προσκήνιο άλλες επιλογές οι οποίες βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αποτίμησης. Η διάσπαση των 1.450 μονάδων όπου κινείται ο κινητός μέσος όρος των 30 ημερών είναι μια κατά αρχάς θετική ένδειξη δυναμικής η οποία συμπληρώνεται με διασπάσεις των μακροχρόνιων χρονοσειρών (200 ημέρες) της Babyland, του Τιτάνα, και της Motor oil. H αγορά δείχνει έτοιμη να αναμετρηθεί με την κυριότερη αντίσταση των 1.495 μονάδων, διάσπαση η οποία θα ανατρέψει τα τεχνικά δεδομένα της αγοράς, καταλήγει η χρηματιστηριακή.

Από την πλευρά της η Σάρρος ΑΧΕ σημειώνει πως το σήμα εξακολουθεί να είναι ανοδικό σε Γενικό Δείκτη και FTSE 20 με τα stop long στις 1.408,6 και 656,2 μονάδες αντίστοιχα. Οι αντιστάσεις του Γενικού Δείκτη τίθενται στις 1.470, και 1.510 μονάδες και οι στηρίξεις στις 1.450, 1.400, 1.380 και 1.365 μονάδες. Για τον FTSE 20 οι αντιστάσεις ορίζονται στις 680, 695 και 720 μονάδες και οι στηρίξεις στις 620, 580 και 535 μονάδες.

Produced by