18
ΙΑΝ

Χ.Α: Πήραν κέρδη οι επενδυτές


Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν στο ελληνικό χρηματιστήριο , καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών. Φυσιολογική χαρακτηρίζουν την εικόνα της αγοράς οι αναλυτές, επισημαίνοντας πως η βραχυπρόθεσμη τάση θα εξαρτηθεί από το διεθνές κλίμα και από τη στάση που θα τηρήσουν οι ξένοι παίκτες. Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της δημοπρασίας των εντόκων γραμματίων, όπου το κόστος δανεισμού παρέμεινε σταθερό και οι ξένοι απέκτησαν το 80% των τίτλων που διατέθηκαν.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.443 μονάδες με πτώση 1,07%. Η Εθνική υποχώρησε κατά 2,02%, η Alpha -4,21%, η Eurobank -3,46%, η Τράπεζα Πειραιώς -1,94%, η Τράπεζα Κύπρου -0,74% και το ΤΤ -4,36%. Από τον 20άρη ανοδικά κινήθηκαν ΟΠΑΠ , ΟΤΕ και Motor Oil.

Παρά τη σημερινή πτωτική κίνηση οι αναλυτές θεωρούν πως το momentum παραμένει θετικό, εκτός και εάν προκύψει κάποιος αστάθμητος παράγοντας που θα διαταράξει το κλίμα. Οι εξελίξεις στο μακροοικονομικό επίπεδο θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν τη χρηματιστηριακή αγορά, ενώ το ενδιαφέρον θα παραμείνει επικεντρωμένο στις αποφάσεις που θα λάβει το επόμενο διάστημα η Ε.Ε.

Produced by