19
ΙΑΝ

X.A: Ξαφνικό ανοδικό τίναγμα


Σε κινήσεις short covering αποδίδουν οι αναλυτές το ξαφνικό ανοδικό τίναγμα της αγοράς. Παράλληλα η εξεταζόμενη κατάργηση του εταιρικού φόρου κατά 40% επιδρά υποστηρικτικά στις μετοχές με υψηλή μερισματική απόδοση. Την ίδια στιγμή η διάψευση από την πλευρά της Γερμανίας ότι επεξεργάζεται σχέδιο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δίνει τέλος στα σχετικά σενάρια. Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές για τη βραχυπρόθεσμη τάση, εκτιμώντας πως εάν δεν υπάρξει αστάθμητος παράγοντας η ανοδική κίνηση θα συνεχιστεί.

Με τις αποφάσεις για την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου του ελληνικού δανείου να μεταφέρονται στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα πρέπει να βρει νέα στηρίγματα για να παραμείνει σε ανοδική τροχιά.

Οσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η απουσία έντονων συναλλαγών κατά την χθεσινή ημέρα πιθανόν να περιορίσει το εύρος της διόρθωσης στο σερί των πέντε συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων. Αν και η αγορά έκλεισε κάτω από τις 1.450 μονάδες όπου θα διατηρούσε το σήμα αγορών από τον κινητό μέσο των 30 ημερών η διόρθωση δεν έχει ξεφύγει από τις «επιτρεπτές» αναλογίες που θα γύριζαν την βραχυπρόθεσμη τάση σε πτωτική. Ανησυχητική ωστόσο θα ήταν η εκ νέου υποχώρηση και κλείσιμο της αγοράς κάτω από τις 1.410 μονάδες. Η περιοχή των 1.425 μονάδων η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα μπορούσε να αποτελέσει επίπεδο αναφοράς για τοποθετήσεις κατά την σημερινή συνεδρίαση.

Produced by