20
ΙΑΝ

Χ.Α: Θετικό το momentum


Το χθεσινό ανοδικό τίναγμα της αγοράς μετέτρεψε τη βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική και οι αναλυτές θεωρούν ως πιο πιθανό σενάριο αυτό της συνέχισης της ανάκαμψης, εάν δεν υπάρξει κάποιος αστάθμητος παράγοντας. Σύμφωνα με έμπειρους χρηματιστηριακούς παράγοντες το σημαντικό στοιχείο της χθεσινής συνεδρίασης είναι το επιθετικό short covering, γεγονός που υποδηλώνει πως το momentum παραμένει θετικό.

Η Σάρρος ΑΧΕ επισημαίνει ότι το σήμα εξακολουθεί να είναι ανοδικό σε Γενικό Δείκτη και FTSE 20 με τα stop long στις 1.439,5 και 669,2 μονάδες αντίστοιχα. Οι αντιστάσεις του Γενικού Δείκτη τίθενται στις 1.510, 1.545 και 1.562 μονάδες και οι στηρίξεις στις 1.470 και 1.450 μονάδες. Για τον FTSE 20 oι αντιστάσεις ορίζονται στις 720, 745 και 756 μονάδες και οι στηρίξεις στις 680 και 620 μονάδες.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή φαίνεται ότι έχει διασπαστεί η βραχυπρόθεσμη πτωτική γραμμή τάσης και ο δείκτης διόρθωσε και μάλλον βρίσκεται σε κυματισμό ανοδικού 3αριού. Η ΕΤΕ έδωσε ανοδικό σήμα μεσοπρόθεσμα και μπορεί να οδηγήσει τους δείκτες υψηλότερα.

H ΗSBC εκτιμά πως οι ελληνικές μετοχές θα υποαποδώσουν το 2011, ωστόσο εκτιμά πως μπορεί να υπάρξει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με τις προϋποθέσεις, όπως τονίζεται, ότι βρίσκεται λύση στο πρόβλημα του ευρωπαϊκού κρατικού χρέους και ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Ο οίκος ξεχωρίζει ως top picks τις μετοχές των Coca Cola 3E (τιμή-στόχος τα 22 ευρώ), ΟΠΑΠ (18 ευρώ), Τράπεζας Κύπρου (3,4 ευρώ), Μέτκα (14 ευρώ) και ΕΧΑΕ (6,7 ευρώ).

Όπως επισημαίνει η HSBC, οι αγορές πιθανότατα προεξοφλούν υπερβολικά τους φόβους και την ανησυχία για την Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι η χρεοκοπία δεν είναι ούτε αναπόφευκτη ούτε επιθυμητή τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για όσους τη στήριξαν - μεταξύ άλλων γιατί θα ενίσχυε τους κινδύνους μόλυνσης και διολίσθησης σε τραπεζική κρίση.

Produced by