20
ΙΑΝ

X.Α.: Δεύτερη ημέρα κερδών


Τη δεύτερη συνεχόμενη ανοδική της συνεδρίαση πραγματοποίησε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία διατηρώντας την πλήρη αυτονόμηση της έναντι των υπολοίπων διεθνών χρηματαγορών διαμορφώθηκε στο κλείσιμο στις 1.547 μονάδες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,62%.

Αναλυτικότερα, το θετικό κλίμα παρέμεινε στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση με το αγοραστικό ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας να μετατοπίζεται στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου , της ΔΕΗ και του ΟΤΕ , οδηγώντας τους σε άνοδο άνω του +3%.

Ταυτόχρονα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν και τα υπόλοιπα blue chips, ενώ μοναδικές εξαιρέσεις αποτέλεσαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Jumbo , ολοκληρώνοντας την ημέρα σε αρνητικό έδαφος.
 
Παρόμοια εικόνα με αυτή του FTSE παρουσίασαν τόσο μεσαίος χώρος όσο και η περιφέρεια, με την πλειοψηφία των μετοχών να κινούνται σταθεροποιητικά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις. Αντίθετα, σημαντικά κέρδη κατέγραψαν τα χαρτιά του Alapis, της ΕΧΑΕ, της Τέρνα Ενεργειακής, της Ελγέκα, του Καράτζη, της ΚΡΕΚΑ, του Κτήματος Λαζαρίδη, της Newsphone, της Centric και του Χαιδεμένου.

Τεχνικά, η διαφυγή του Γενικού Δείκτη από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι που προέρχεται από την 5η Αυγούστου επιτάχυνε τους ρυθμούς της ανόδου, διευρύνοντας τις ανοδικές τάσεις.
 
Η επόμενη αντίσταση πλέον τοποθετείται στις 1.570 μονάδες, περιοχή από την οποία διέρχεται ο κινητός μέσος των 200 ημερών. Σημειώνεται ότι δεν αποκλείονται στις επόμενες συνεδριάσεις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, εξέλιξη η οποία θα πρέπει να εκληφθεί ως ευκαιρία τοποθετήσεων.
Produced by