25
ΙΑΝ

Χ.Α: Παίρνουν κέρδη


Η αγορά και σήμερα δείχνει ότι έχει δυνάμεις να διεκδικήσει υψηλότερα επίπεδα με αρωγούς τις τραπεζικές μετοχές.

Το momentum, παραμένει θετικό με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι εάν βοηθήσει και το διεθνές κλίμα, τότε η ελληνική αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της κίνηση.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, μια διόρθωση θα ήταν φυσιολογική λόγω της υπεραπόδοσης του Χ.Α.τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο οι επενδυτές δε φαίνεται για την ώρα, να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις.

Τα μάτια όλων είμαι στραμμένα στις εξελίξεις που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα, σχετικά με τη δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη , ενώ υποστηρικτικά επιδρούν στην αγορά, και οι πληροφορίες για ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και η επαναγορά ομολόγων από την Ελλάδα.

Είναι πια εμφανές και από τη συναλλακτική δραστηριότητα ότι οι ξένοι παίκτες έχουν επιστρέψει στα ελληνικά blues chips και κυρίως στις τράπεζες, καθώς θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες μετοχές, θα ευνοηθούν από τις επερχόμενες εξειλ

Για μια ακόμα ημέρα, κρίσιμη θεωρείται η περιοχή των 1.560-1.570 μονάδων, όπου διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών, τον οποίο εάν η αγορά καταφέρει να διασπάσει ανοδικά, τότε η βραχυπρόθεσμη τάση μετατρέπεται σε απόλυτα ανοδική.

Φυσικά η πορεία του Χ.Α τις επόμενες μέρες, θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των διεθνών χαρτοφυλακίων που τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες συνεδριάσεις στις ελληνικές μετοχές αν και όπως φαίνεται, οι ξένοι έχουν ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους στο Χ.Α.

Να σημειωθεί ότι εάν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης κλείσει με άνοδο, τότε θα είναι η ένατη θετική σε σύνολο 11 συνεδριάσεων.
Produced by