25
ΙΑΝ

X.A: Πήραν κέρδη


Σε κατοχύρωση κερδών προχώρησαν οι επενδυτές στο Χ.Α. Φυσιολογική χαρακτηρίζουν την εικόνα της αγοράς οι αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν πως η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει θετική. Πάντως οι ρευστοποιήσεις ήταν περιορισμένες. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.534,38 μονάδες με πτώση 0,92%. Η Εθνική υποχώρησε κατά 2,28%, η Alpha -2,35%, η Eurobank -0,47%, η Τράπεζα Πειραιώς -3,07%, η Τράπεζα Κύπρου -1,29% και το ΤΤ -3,41%.

Πέραν της σημερινής διόρθωσης το momentum, παραμένει θετικό, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι εάν βοηθήσει και το διεθνές κλίμα, τότε η ελληνική αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της κίνηση.

Τα μάτια όλων είμαι στραμμένα στις εξελίξεις που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα, σχετικά με τη δημοσιονομική κρίση στην ευρωζώνη , ενώ υποστηρικτικά επιδρούν στην αγορά, και οι πληροφορίες για ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και η επαναγορά ομολόγων από την Ελλάδα.

Είναι πια εμφανές και από τη συναλλακτική δραστηριότητα ότι οι ξένοι παίκτες έχουν επιστρέψει στα ελληνικά blues chips και κυρίως στις τράπεζες, καθώς θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες μετοχές, θα ευνοηθούν από τις επερχόμενες εξελίξεις.

Για μια ακόμα ημέρα, κρίσιμη θεωρείται η περιοχή των 1.560-1.570 μονάδων, όπου διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών, τον οποίο εάν η αγορά καταφέρει να διασπάσει ανοδικά, τότε η βραχυπρόθεσμη τάση μετατρέπεται σε απόλυτα ανοδική.

Φυσικά η πορεία του Χ.Α τις επόμενες μέρες, θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των διεθνών χαρτοφυλακίων που τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες συνεδριάσεις στις ελληνικές μετοχές αν και όπως φαίνεται, οι ξένοι έχουν ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους στο Χ.Α.
Produced by