26
ΙΑΝ

Ράλι 2,18% στο Χ.Α.


Σε ανοδικό κανάλι βρέθηκε εκ νέου η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, ωθούμενη τόσο από τα καλύτερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Αμερική αναφορικά με την αύξηση των πωλήσεων των νέων κατοικιών όσο και από τις ανοδικές τάσεις των υπολοίπων διεθνών χρηματαγορών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,18% στις 1.567,83 μονάδες.

Αναλυτικότερα, με θετικό πρόσημο κινήθηκε η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, αποτέλεσμα της ανόδου των τίτλων της Τράπεζας Πειραιώς, του Μυτιληναίου, των Ελληνικών Πετρελαίων και του ΟΠΑΠ των οποίων το ποσοστό ξεπέρασε το +4%.

Στον αντίποδα, πτωτική πορεία ακολούθησαν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank, της Alpha Bank, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Marfin Popular Bank και του Τιτάνα.

Παράλληλα, ανοδικές τάσεις επικράτησαν τόσο στο μεσαίο χώρο όσο και στην περιφέρεια, με την πλειοψηφία των τίτλων του πρώτου να κινούνται σταθεροποιητικά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις.
 
Αντίθετα σημαντικά κέρδη άνω του +6% κατέγραψαν τα χαρτιά της Sprider, της Centric, του Λογισμού, της InfoQuest, της Intertech και της Ελγέκα.

Τεχνικά, οι τάσεις συσσώρευσης πέριξ των 1.550 μονάδων βρήκαν διέξοδο σε μία έντονα ανοδική κίνηση αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διάσπαση του κινητού μέσου των 200 ημερών, η οποία διέρχεται από τις 1.560 μονάδες.
 
Η παραπάνω εξέλιξη σε συνδυασμό με την διακράτηση της παραπάνω περιοχής αναμένεται να επιταχύνει τους ρυθμούς της ανόδου, ενώ θα προσελκύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον χαρτοφυλακίων τα οποία κινούνται με βάση τεχνικά χαρακτηριστικά. Επαλήθευση του παραπάνω σεναρίου τοποθετεί την επόμενη αντίσταση στις 1.605 μονάδες (εκθετική χρονοσειρά 200 ημερών).
Produced by