27
ΙΑΝ

Δεύτερη ημέρα κερδών στο Χ.Α.


Τη δεύτερη συνεχόμενη ανοδική της συνεδρίαση πραγματοποίησε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αν και με ηπιότερους ρυθμούς διαμορφώθηκε στο κλείσιμο στις 1.570 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο της τάξης του 0,14%.

Θετικούς καταλύτες αποτέλεσαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Ευρωζώνη και στην Αμερική, αναφορικά με τη βελτίωση στην αγορά κατοικίας και την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής.

Αναλυτικότερα, με οριακά κέρδη 0,01% ολοκλήρωσε την ημέρα η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με κύριους πρωταγωνιστές τους τίτλους της Motor Oil και του ΟΠΑΠ , των οποίων το ποσοστό ξεπέρασε το +3%. Αντίθετα, απώλειες άνω του –3% σημείωσαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου .
 
Στον αντίποδα, πτωτική πορεία ακολούθησαν τόσο ο μεσαίος χώρος όσο και η περιφέρεια, με τη συντριπτική πλειοψηφία των χαρτιών να κινούνται σταθεροποιητικά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης αν και διέσπασε κινούμενος καθοδικά την στήριξη των 1.560 μονάδων, περιοχή από την οποία διέρχεται η χρονοσειρά των 200 ημερών, επανήλθε πάνω από τα προαναφερθέντα επίπεδα τιμών διατηρώντας σε ισχύ το σενάριο μίας κίνηση έως τα επίπεδα των 1.605 μονάδων.

Επιπλέον ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί τόσο η διατήρηση των μακροπρόθεσμων σημάτων τοποθετήσεων του ταλαντωτή MACD όσο και η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, στοιχείο το οποίο αποτυπώνει την απορρόφηση της προσφοράς.

Η παραπάνω κίνηση αναμένεται να επηρεαστεί θετικά και από ενδεχόμενη ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τίτλους του τραπεζικού κλάδου.
Produced by