28
ΙΑΝ

Χ.Α: Επιμένουν οι αγοραστές


O Γενικός Δείκτης καταφέρνει να διατηρηθεί πάνω από τον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών (1.565 μονάδες) γεγονός που ενισχύει τις προσδοκίες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Επιλεκτικές τοποθετήσεις καταγράφονται και σήμερα στον 20άρη, ενώ ενθαρρυντικό σημάδι αποτελεί η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών.

Κάποιοι αναλυτές θεωρούν σημαντικό στοιχείο ότι η αγορά βρίσκει καινούρια στηρίγματα πλην των τραπεζικών μετοχών. Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες αυτό δείχνει ότι πλέον το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχέεται σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, κάτι το οποίο είχε να συμβεί αρκετό διάστημα.

Από την άλλη πλευρά όλοι συμφωνούν ότι για να διατηρηθεί το θετικό momentum χρειάζεται απαραιτήτως και η συμβολή των τραπεζών. Ωστόσο οι τελευταίες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικές, καθώς οι συγκεκριμένες μετοχές είχαν υπεραποδώσει σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.Εξάλλου οι πωλήσεις ήταν περιορισμένες, όπερ σημαίνει πως δεν υπάρχει στην παρούσα φάση διάθεση για ευρεία αποεπένδυση από τους τραπεζικούς τίτλους.

Τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον της αγοράς θα παραμείνει στραμμένο στις μακροοικονομικές εξελίξεις. Από χθες βρίσκονται στην Αθήνα τεχνικά κλιμάκια από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ , τα οποία θα «ξεσκονίσουν» όλους τους τομείς της οικονομίας και θα συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως τόσο για να καταβληθεί η τέταρτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα όσο και για την επιμήκυνση. Παράλληλα το ενδιαφέρο επικεντρώνεται στη Σύνοδο Κορυφής της 4ης Φεβρουαρίου, όπου εκτιμάται ότι θα υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα.


Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως η ελληνική οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αναμένονται καθοριστικές εξελίξεις. Εάν δεν υπάρξει κάποιος αστάθμητος παράγοντας που θα διαταράξει το κλίμα, τότε το ελληνικό χρηματιστήριο διαθέτει τις δυνάμεις να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Produced by