01
ΦΕΒ

Χ.Α: Στο ζενίθ η ψυχολογία


Το πάρτι στο Χ.Α συνεχίζεται και ο Γενικός Δείκτης ξεπερνά με άνεση τις 1.600 μονάδες εν μέσω μπαράζ αγορών στις τράπεζες.

Μετά την Morgan Stanley και η Credit Suisse αναβάθμισε το ελληνικό χρηματιστήριο , γεγονός που εντείνει την αισιοδοξία για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Οι ξένοι έχουν ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους στα ελληνικά blue chips και συνεχίζουν τις τοποθετήσεις του διαβλέποντας ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αγορές τραπεζικών μετοχών, αλλά και άλλων τίτλων του 20άρη, προχωρούν σήμερα αμερικανικά και ευρωπαϊκά χαρτοφυλάκια, ενώ στο παιχνίδι έχουν μπει για τα καλά και οι Έλληνες θεσμικοί.

Οι πληροφορίες και τα σενάρια που κυκλοφορούν γύρω από το ελληνικό πρόβλημα, και η διαφαινόμενη λύση του μέσω της επιμήκυνσης και της επαναγοράς ομολόγων βελτιώνουν την επενδυτική ψυχολογία και κάνουν τους διεθνείς παίκτες να ποντάρουν «long» στις ελληνικές μετοχές.

Οι αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία που θα ακολουθήσει η αγορά τις επόμενες ημέρες και θεωρούν κλειδί τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι το Χ.Α. για τον Ιανουάριο εμφάνισε την τρίτη καλύτερη απόδοση μεταξύ των αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι το οποίο, αποδεικνύει πως το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά.
Produced by