01
ΦΕΒ

Πανηγύρια στο Χ.Α.


Με την ψυχολογία να βρίσκεται στο ζενίθ ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ράλι εν μέσω αγοραστικού πυρετού στις τράπεζες. Η «αβάντα» από την Credit Suisse, η οποία αναβάθμισε το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» και βελτίωσε περαιτέρω το σκηνικό. Ειδικότερα η Credit Suisse εκτιμά ότι οι ελληνικές μετοχές είναι φθηνές και συμβουλεύει τους πελάτες του να αυξήσουν τις θέσεις τους σε αυτές στα επίπεδα αναφοράς των χαρτοφυλακίων τους (benchmark), έναντι underweight που ήταν προηγουμένως.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 4,41% στις 1.663,60 μονάδες με τη συναλλακτική δραστηριότητα να ανέρχεται στα 144,5 εκατ. ευρώ. Η Εθνική ενισχύθηκε κατά 7,65%, η Alpha +10,75%, η Eurobank +10,75%, η Τράπεζα Πειραιώς +6,02%, η Τράπεζα Κύπρου +9,39%, η Marfin Popular +3,70% και το ΤΤ +7,26%. Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν επίσης ΟΠΑΠ , Μυτιληναίος, ΔΕΗ.

Οι ξένοι έχουν ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους στα ελληνικά blue chips και συνεχίζουν τις τοποθετήσεις του διαβλέποντας ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αγορές τραπεζικών μετοχών, αλλά και άλλων τίτλων του 20άρη, προχώρησαν σήμερα αμερικανικά και ευρωπαϊκά χαρτοφυλάκια, ενώ στο παιχνίδι έχουν μπει για τα καλά και οι Έλληνες θεσμικοί.

Οι πληροφορίες και τα σενάρια που κυκλοφορούν γύρω από το ελληνικό πρόβλημα, και η διαφαινόμενη λύση του μέσω της επιμήκυνσης και της επαναγοράς ομολόγων βελτιώνουν την επενδυτική ψυχολογία και κάνουν τους διεθνείς παίκτες να ποντάρουν «long» στις ελληνικές μετοχές.

Οι αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία που θα ακολουθήσει η αγορά τις επόμενες ημέρες και θεωρούν κλειδί τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι το Χ.Α. για τον Ιανουάριο εμφάνισε την τρίτη καλύτερη απόδοση μεταξύ των αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι το οποίο, αποδεικνύει πως το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Produced by