03
ΦΕΒ

Χ.Α.: Έβδομη ημέρα κερδών


Θετικούς καταλύτες αποτέλεσαν η υποχώρηση του spread του 10ετούς ομολόγου, τα καλύτερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Αμερική καθώς και η προσδοκία της επενδυτικής κοινότητας για θετικές ανακοινώσεις από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Αναλυτικότερα, σε θετικό έδαφος παρέμεινε η μεγάλη κεφαλαιοποίηση με την πλειοψηφία των τίτλων να ακολουθούν ανοδική πορεία, κινούμενα σταθεροποιητικά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο ΟΤΕ , καταγράφοντας κέρδη 5,6%.

Στον αντίποδα, σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν την ημέρα τα blue chips Τράπεζα Πειραιώς, Marfin Popular Bank, ΔΕΗ, Jumbo , Coca Cola και Τιτάνας.

Παρόμοια εικόνα με αυτή της μεγάλης κεφαλαιοποίησης παρουσίασε και η περιφέρεια με τον αριθμό των χαρτιών στα οποία παρατηρήθηκαν έντονες θετικές διακυμάνσεις να είναι περιορισμένος. Μεταξύ των παραπάνω βρέθηκαν οι μετοχές της Proton Bank, του Λογισμού, της InfoQuest, της ΕΒΖ και της Attica Bank.

Εν αντιθέσει με τις προαναφερθείσες κεφαλαιοποίησης πτωτική πορεία ακολούθησε ο μεσαίος χώρος με το σύνολο των χαρτιών να κινούνται σταθεροποιητικά χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης εμφάνισε τάσεις συσσώρευσης πέριξ των 1.650 μονάδων, εξομαλύνοντας την τεχνική του εικόνα, ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε και στον ταλαντωτή RSI (14), παραμένοντας παρ’ όλα αυτά σε υπεραγορασμένα επίπεδα τιμών.
Produced by