08
ΦΕΒ

Χ.Α: Στον «αστερισμό» της μεταβλητότητας


Νευρικότητα επικρατεί στο Χ.Α. παρά την επιτυχημένη δημοπρασία εντόκων γραμματίων. Οι αγοραστές και οι πωλητές επιδίδονται σε μάχες και μένει να διαφανεί ποιος από τους δύο θα υπερισχύσει.


Οι αναλυτές εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη βραχυπρόθεσμη τάση, ωστόσο «βλέπουν» διατήρηση της μεταβλητότητας τις επόμενες ημέρες, καθώς οι εξελίξεις όσον αφορά το ελληνικό πρόβλημα μετατίθενται για το Μάρτιο.

Παράλληλα το ενδιαφέρον των επενδυτών τις προσεχείς εβδομάδες θα επικεντρωθεί στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι μεγάλο εισηγμένοι όμιλοι.

Βασικό παράγοντα διαμόρφωσης της τάσης στο Χ.Α. θα αποτελέσει η επενδυτική τακτική που θα ακολουθήσουν οι ξένοι παίκτες, οι οποίοι πλέον ελέγχουν το 51,6% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Οσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι η σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων προσφέρει ευκαιρία για την δημιουργία θετικών εντυπώσεων αλλά και ουσίας ως προς την κατάκτηση υψηλότερων επιπέδων, τιμολογώντας ενδεχομένως τις προοπτικές αποφόρτισης των ελληνικών spreads.

Επιπλέον η χθεσινή συνεδρίαση έδειξε «χαρακτήρα» αφού διατήρησε την αγορά κοντά στα επίπεδα συσσώρευσης χωρίς να πληρώσει ιδιαίτερα πωλησιακές θέσεις επιβεβαιώνοντας παράλληλα την περιοχή στήριξης των 1.630 μονάδων η οποία και σήμερα παραμένει ως το άμεσο βραχυπρόθεσμο επίπεδο στήριξης. Από την άλλη πλευρά η υπέρβαση των 1.670 μονάδων θα χρειαστεί περισσότερα εγχώρια νέα προκειμένου η δυναμική της ανόδου να αποκτήσει περισσότερο θεμελιώδη χαρακτήρα και λιγότερο λογική trading.
Produced by